APFS-format

APFS (Apple File System), det förvalda filsystemet för Mac-datorer med SSD-enhet, har stark kryptering, utrymmesdelning, ögonblicksbilder, snabb storleksändring av kataloger och förbättrade filsystemsgrunder. APFS är optimerat för Flash- och SSD-enheterna som används i nyare Mac-datorer, men det kan också användas till äldre datorer med traditionella hårddiskar (HDD) och externa, direktanslutna lagringsenheter. macOS High Sierra stöder APFS för både startbara volymer och datavolymer.

APFS-filsystemet tilldelar skivutrymme på begäran. När en enskild APFS-behållare (partition) har flera volymer delas behållarens lediga utrymme och kan efter behov tilldelas till vilken som helst av de enskilda volymerna. Varje volym använder bara en del av hela behållaren, så det tillgängliga utrymmet är behållarens totala volym minus den sammanlagda storleken för alla volymer i behållaren.

Om du vill veta mer om APFS läser du About Apple File System.