Hjälpmedelsgenvägar

Med Hjälpmedelsgenvägar kan du snabbt slå på eller stänga av hjälpmedelsfunktioner i menyraden eller Kontrollcenter eller genom att trycka in ett kortkommando på tangentbordet.

Du öppnar panelen Hjälpmedelsgenvägar genom att trycka på fn-alternativ-kommando-F5. Om datorn eller Magic Keyboard har Touch ID kan du också trycka snabbt tre gånger på Touch ID.

Panelen Hjälpmedelsgenvägar med synfunktioner som färgfilter, fysik- och motorikfunktioner som tangentbordstjänster samt hörselfunktioner som direkttextning.

Markera de funktioner som du vill slå på eller stänga av. Klicka sedan på Klar.

Du kan också komma åt genvägarna i menyraden eller Kontrollcenter genom att klicka på symbolen för Hjälpmedelsgenvägar . Om symbolen inte visas väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar på Kontrollcenter i sidofältet. (Du kanske måste rulla nedåt.)

Om du vill ändra vilka funktioner som ska visas i listan över kortkommandon väljer du Apple-menyn > Systeminställningar, klickar på Hjälpmedel i sidofältet och klickar sedan på Kortkommando till höger. (Du kanske måste rulla nedåt.)