Inmatningskälla

Inmatningskällor gör det möjligt att skriva med fler tangentbordslayouter eller inmatningsmetoder. Du använder inmatningskällor till att

• skriva text på andra språk

• skriva text på samma språk men med en annan layout eller metod (till exempel Dvorak-tangentbordslayouten för engelska eller inmatningskällan handskrift för kinesiska).

Du lägger till inmatningskällor och ändrar inställningarna för dem genom att välja Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar på i sidofältet. (Du kanske måste rulla nedåt.) Klicka på Textinmatning till höger och klicka sedan på Redigera.

Du kan också ställa in ett alternativ i tangentbordsinställningarna så att du kan ändra inmatningskällor genom att trycka på fn-tangenten eller tangenten globtangenten (om den finns på tangentbordet).