Dra och släppa

Processen som används till att flytta filer på datorn. Du kan enkelt göra många olika saker genom att dra och släppa objekt på datorn. Du kan t.ex. flytta filer och mappar i ett Finder-fönster, lägga till en bild i ett mejl, flytta ett textavsnitt i ett dokument eller lägga till objekt i Dock.

Om du vill dra ett objekt markerar du det först. Sedan trycker du ned knappen på musen eller styrplattan och håller knappen nedtryckt medan du drar objektet till en ny plats. Placera objektet där du vill ha det genom att släppa knappen.