Touch ID

En funktion för fingeravtrycksigenkänning från Apple som finns på Mac-datorer och vissa Magic Keyboard-modeller. Med Touch ID kan du låsa upp datorn och vissa lösenordsskyddade objekt, snabbt växla mellan användare, använda Apple Pay för inköp på webben och köpa objekt från iTunes Store, App Store och Apple Books.

Obs! Touch ID på Magic Keyboard (finns på vissa modeller) är endast kompatibelt med Mac-datorer med Apple Silicon.

När du vill ställa in Touch ID väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Touch ID och lösenord  i sidofältet. (Du kanske måste rulla nedåt.) När du vill använda Touch ID placerar du fingret på det.