NVRAM eller PRAM

En liten del av datorns minne som antingen kallas NVRAM-minne (Non-Volatile Random-Access Memory) eller PRAM-minne (Parameter Random-Access Memory) beroende på vilken slags dator du har. NVRAM- och PRAM-minnena lagrar vissa inställningar på en plats som macOS snabbt kan komma åt. Vilka inställningar som lagras beror på vilken datortyp du har och vilka enheter som är anslutna till den. Det kan t.ex. vara inställningarna för den förvalda startskivan, skärmupplösningen och högtalarvolymen.