Hemmapp

Din hemmapp heter som ditt användarnamn – den heter inte Hem. I hemmappen finns det mappar för dina skrivbordsfiler, hämtade filer, bilder, dokument, filmer, musik och eventuella delade filer.

Symbolen för hemmappen.

Om flera användare har ställts in på datorn har varje användare en egen hemmapp. När du är inloggad ser symbolen för hemmappen ut som en mapp med ett hus på medan de andra hemmapparna ser ut som vanliga mappar. Om du loggar ut och någon annan loggar in ser den personens hemmapp ut som en mapp med ett hus på.

Obs! Om du använder Skrivbord och Dokumentmappar på iCloud placeras mappar för dina skrivbordsfiler och dokument i avsnittet iCloud i Finder-sidofältet istället för i hemmappen.

Om du vill öppna hemmappen ser du till att du är i Finder genom att klicka på skrivbordet. Välj sedan Gå > Hem.