inmatningsmeny

Via inmatningsmenyn till höger i menyraden får du åtkomst till inmatningskällor så att du kan skriva på andra språk eller med andra tangentbordslayouter. Du kan också använda den till att komma åt emojier och symboler, Tangentbordsvisare på skärmen och de inställningar och den hjälp som finns för den inmatningskälla som du för närvarande använder.

Inmatningsmenyn visas på något av följande sätt:

• En symbol med bokstäver eller tecken som representerar den nuvarande inmatningskällan (som för tyska eller för japanska)

• Symbolen för Teckenvisare (om du bara använder en inmatningskälla)

Höger sida av menyraden. Inmatningsmenyn är öppen och visar inmatningskällor som tyska och japanska och andra alternativ som Visa Emojier och symboler.

Om inmatningsmenyn inte visas i menyraden väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Tangentbord i sidofältet. (Du kanske måste rulla nedåt.) Gå till Textinmatning till höger, klicka på Redigera och slå på Visa inmatningsmeny i menyraden.

Inmatningsmenyn visas automatiskt i menyraden om du lägger till fler än en inmatningskälla.

Du kan också ställa in ett alternativ i tangentbordsinställningarna så att du kan ändra inmatningskällor eller komma åt emojier och symboler genom att trycka på fn-tangenten eller tangenten globtangenten (om den finns på tangentbordet).