Thunderbolt

Thunderbolt är en teknik som gör det möjligt att ansluta datorn till andra enheter, som externa hårddiskar, lagringsenheter och mobiltelefoner, och snabbt överföra både data och ström.

Det finns fyra versioner av Thunderbolt. Beroende på modell har din Mac stöd för Thunderbolt/USB 4, Thunderbolt 3 (USB-C), Thunderbolt 2 eller Thunderbolt. Läs Apple Support-artikeln Identifiera portarna på Mac-datorn.

Alla versioner av Thunderbolt är bakåtkompatibla, men du kan behöva en adapter beroende på vilken dator och vilken enhet du ansluter den till. Se Apple Support-artikeln Adaptrar för Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- eller USB-C-porten på din Mac.