Finder-sidofältet

Finder-fönster har ett sidofält med objekt du använder ofta, som mappar, hårddiskar och taggar.

Som förval består sidofältet av fyra delar.

Favoriter

Innehåller objekt du använder ofta, som AirDrop, senast använda filer, appmappen, dokumentmappen och hämtningsmappen. Du kan lägga till andra mappar genom att dra dem till Favoriter.

iCloud

Innehåller objekt som automatiskt lagras i iCloud Drive, objekt som du delar och som delas med dig samt mapparna Skrivbord och Dokument på iCloud (när du slår på mapparna Skrivbord och Dokument på iCloud).

Platser

Visar symboler för datorns hårddiskar, hårddiskar och enheter som är anslutna till datorn samt tillgängliga optiska enheter.

Delade datorer och servrar i det lokala nätverket visas också här, inklusive AirPort- och Time Capsule-enheter.

Taggar

Taggar ger snabb åtkomst till alla objekt med en viss tagg. Klicka på en tagg så visas filer med den taggen.

Du kan när som helst anpassa sidofältet i Finder. Välj Finder > Inställningar i Finder och klicka på Sidofält eller Taggar.

Om du vill öka storleken på symboler och text i sidofältet i Finder väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar på Allmänt . Välj sedan en storlek från popupmenyn Symbolstorlek i sidofältet.