Mac OS Extended-format

Filsystemsformatet Mac OS Extended (journalförd) är det förvalda filsystemet för macOS Sierra och tidigare. Det använder en journalföringsteknik som ökar skyddet för ett hierarkiskt filsystem och har också ett krypteringsalternativ som du kan använda till att skydda data på en skiva.

Det ersattes av APFS (Apple File System) i macOS High Sierra och är nu det förvalda filsystemet för Mac-datorer med SSD-enheter.