presentatörens skärm

Presentatörens skärm är en uppsättning reglage som hjälper dig att navigera i och framföra presentationen när du spelar upp bildspelet i ett fönster eller i helskärmsläge på en separat skärm. Du kan till exempel visa eller redigera presentatörens anteckningar, förhandsvisa nästa diabild, hålla koll på presentationens tidslängd med mera.

Gör något av följande för att öppna presentatörens skärm:

• Visa presentatörens skärm i ett fönster: Välj Spela > I fönster (från menyn Spela överst på skärmen). Klicka sedan på uppspelningsknappen i verktygsfältet. Presentatörens skärm visas i ett fönster medan bildspelet spelas upp i det andra.

En Keynote-presentation i ett fönster och presentatörens skärm i ett annat fönster innehåller diabildsnavigatorn, presentatörens anteckningar och en diabildsförhandsvisning.

Om du inte ser presentatörens skärm kan du flytta pekaren till den övre delen av bildspelsfönstret och klicka på knappen för att visa presentatörens skärm eller välja Spela > Visa presentatörens skärm i fönstret.

• Visa presentatörens skärm med en eller flera bildskärmar anslutna till datorn: Välj Spela > Helskärmsläge och klicka sedan på uppspelningsknappen i verktygsfältet. Som förval visas presentatörens skärm på datorn medan bildspelet spelas upp på den anslutna bildskärmen.

Presentatörens skärm i Keynote med knappar för att öppna och stänga diabildsnavigatorn och visningsalternativ längs överkanten på skärmen. Den aktuella diabilden och nästa diabild visas i mitten av skärmen med fältet för presentatörsanteckningar i nederkanten.

Om du inte ser presentatörens skärm bör du kontrollera att skärmdubblering är avstängd i Systeminställningar.

• Visa presentatörens skärm i övningsläge: Välj Spela > Öva bildspel.