objekt

Allt det du placerar på en diabild, till exempel bilder (foton), textrutor, former, tabeller och diagram, kallas objekt. Du lägger till objekt i en diabild genom att klicka på en av objektknapparna i verktygsfältet.

Som förval flyter objekt fritt, så du kan placera dem var du vill på sidan, eller lägga dem i lager med text eller andra objekt. När ett objekt är markerat visas formateringsreglage för det i formatsidofältet till höger om diabilden. Du kan lägga till innehåll i objekt och ändra deras utseende.

Du kan också placera vissa objekt (former, textrutor, bilder, videor, ekvationer och bildgallerier) textbundet i en form eller textruta så att de flyttas med texten medan du skriver.