objekt

Allt det du placerar på en diabild, till exempel bilder (foton), textrutor, former, tabeller och diagram, kallas objekt. Du lägger till objekt i en diabild genom att klicka på en av objektknapparna i verktygsfältet.

Som förval flyter objekt fritt, så du kan placera dem var du vill på sidan, eller lägga dem i lager med text eller andra objekt. När ett objekt är markerat visas formateringsreglage för det i formatsidofältet till höger om diabilden. Du kan lägga till innehåll i objekt och ändra deras utseende.

Du kan också placera vissa objekt (former, bilder, videor, ekvationer och bildgallerier) textbundet inuti en textruta eller form så att de flyttas med texten medan du skriver.