objekt

Allt det du placerar på en diabild, till exempel bilder (foton), textrutor, former, tabeller och diagram, kallas objekt.

Lägg till ett objekt på en diabild genom att trycka på knappen Lägg till objekt , trycka på en av objektknapparna överst i menyn och sedan välja ett objekt.

Reglagen för att lägga till ett objekt, med knappar överst för att välja tabeller, diagram, former (inklusive linjer och textrutor) och medier.

När du har lagt till ett objekt kan du dra det dit du vill på diabilden, lägga till innehåll i det och ändra utseendet på det.

Du kan också placera vissa objekt (former, bilder, videor, ekvationer och bildgallerier) textbundet inuti en textruta eller form så att de flyttas med texten medan du skriver.