MacBook Pro med öppen Keynote-temaväljare på skärmen. Det första bastemat är valt och andra basteman visas till höger, och förinställda teman visas nedanför i rader efter kategori.

Kom igång med ett tema

Alla presentationer utgår från ett tema, vilket är en färdig uppsättning diabildslayouter som du kan använda som utgångspunkt. Du ersätter bilder och text i temat med eget innehåll och lägger till fler diabilder vid behov.

Skapa en presentation

Objektknapparna Tabeller, Diagram, Text, Former och Bild visas i verktygsfältet. Popupmenyn Diagram är öppen med knapparna 2D och Interaktiv längst upp. 2D-knappen är vald och en mängd olika miniatyrer av 2D-diagram visas som du kan välja bland.

Lägga till bilder, former, diagram med mera

Lägg till objekt som bilder, video, ljud, diagram, former eller tabeller på valfria diabilder. Du kan lägga objekt i lager, ändra storlek på dem och länka dem till webbsidor eller andra diabilder i presentationen.

Introduktion till textrutor, bilder och andra objekt

Den valda bilden på bilden har en bildramskant och fliken Stil i sidofältet Format är öppen med bildram vald från rammenyn.

Anpassa alla detaljer

Anpassa utseendet på allt som du lägger till i en bild. Välj en ny färg, lägg till en kantskugga, ändra genomskinligheten och annat.

Ändra utseendet på objekt

En textruta väljs på en bild och fliken Bygg in är vald överst i sidofältet Animera till höger. Drift-animeringen väljs från en popupmeny och alternativ för att anpassa animeringen visas under den i sidofältet.

Imponera med animeringar

Lägg till visuella effekter eller animeringar som fångar publiken. Du kan till exempel lägga till en övergång så att varje bild upplöses i nästa, eller göra så att varje bokstav i ordet flyter på diabilden.

Lägga till en diabildsövergång

Presentationens bildspelsfönster är öppet på den första bilden med rubriken Havssköldpaddor. Presentatörens skärm är öppen i ett separat fönster med diabildsnavigatorn, aktuell och nästa bild och presentationsanteckningar.

Visa din presentation var som helst, när som helst

Visa din presentation på datorn eller på en separat skärm eller via internet. Medan presentationen spelas upp kan du öppna presentatörens skärm i ett separat fönster för att visa och redigera anteckningar, hålla koll på tiden i presentationen och mycket mer.

Spela upp en presentation på datorn

Menyn Samarbete med namnen på de personer som samarbetar på en presentation. Under namnen finns delningsalternativ.

Samarbeta i realtid

Bjud in andra att arbeta tillsammans med dig på presentationen. Alla du bjuder in kan se ändringar som görs. Däremot kan du styra vem som kan göra ändringar eller bara titta på presentationen.

Introduktion till samarbete

Om du vill utforska Keynote för iCloud Användarhandbok klickar du på innehållsförteckningen överst på sidan, eller skriver ett ord eller en fras i sökfältet.