presentatörens skärm

Presentatörens skärm är ett separat fönster som du kan öppna medan ett bildspel spelas upp som hjälp att navigera i och framföra presentationen. Du kan till exempel visa eller redigera presentatörens anteckningar, förhandsvisa nästa diabild, hålla koll på presentationens tidslängd med mera.

Presentatörens skärm är öppen med knappar för att öppna och stänga diabildsnavigatorn, visningsalternativ och presentationsgenvägar längs överkanten på skärmen. Den aktuella och nästa diabilden visas i mitten och nedanför diabilderna visas anteckningarna för den aktuella diabilden i fältet för presentatörens anteckningar. Diabildsnavigatorn finns längs vänstra sidan av fönstret.

Du öppnar presentatörens skärm under en pågående presentation genom att klicka på uppspelningsknappen i verktygsfältet, flytta pekaren till mitten av bildspelets nederkant och sedan klicka på knappen för att öppna presentatörens skärm när reglagen visas.

Obs! Om du växlar presentationen till uppspelning i helskärmsläge (istället för i Keynote för iCloud-fönstret) stängs presentatörens skärm. Om du vill se presentatörens skärm och samtidigt spela upp bildspelet i helskärmsläge måste du ansluta en separat bildskärm till datorn.