markera objekt

Du kan välj ett objekt eller flera objekt samtidigt.

Markera ett objekt

En textruta, en bild, en video, ett bildgalleri, ett diagram, en form eller ett ljudobjekt: Klicka på objektet. Markeringshandtagen (som blå prickar kring en textruta) visas för att ange att objektet är markerat. (Om du försöker markera en textruta eller form som innehåller insättningspunkten måste du först klicka utanför objektet innan du kan klicka och markera den.)

Ett textbundet objekt inuti en textruta eller form: Dubbelklicka på det textbundna objektet. Tre markeringshandtag visas för att indikera att det är valt (du kan behöva ändra storleken på objektet för att se dem).

En tabell: Klicka på tabellen, klicka var som helst i tabellen och klicka sedan på fyrkanten i tabellens övre vänstra hörn. En blå kontur visas runt tabellen för att visa att den är markerad.

Om inget markeringshandtag eller blå ram visas, kan objektet vara låst och du måste låsa upp det innan du kan markera det.

Markera flera objekt

• På en Mac: Markera ett objekt och håll ned kommandotangenten medan du klickar på andra objekt.

• På en Windows-dator: Markera ett objekt och håll ned kontrolltangenten medan du klickar på andra objekt.

Obs! Du kan endast välja ett textbundet objekt åt gången.