Avgöra om ett certifikat är giltigt

Använd Certifikatassistent i Nyckelhanterare till att avgöra om ett certifikat är giltigt genom att granska dess tillförlitlighetspolicyer.

Öppna Nyckelhanterare åt mig

1. Klicka på Certifikat i kategorilistan och dubbelklicka på det certifikat du vill utvärdera.

2. Välj Nyckelhanterare > Certifikatassistent > Utvärdera [certifikatnamn].

3. Välj en tillförlitlighetspolicy:

• Om du vill utvärdera ett e-postcertifikat väljer du S/MIME och skriver in avsändarens e-postadress.

• Om du vill utvärdera en webbserver väljer du SSL (Secure Sockets Layer) och skriver in värdserverns URL. Om du vill fråga värden efter certifikaten väljer du Fråga värd efter certifikat.

• Om du vill utvärdera andra typer av certifikat väljer du Allmän.

• Visa information om ett certifikats digitala signatur genom att välja Kodsignering.

• Vill du veta mer om certifikat och tillförlitlighetspolicyer klickar du på Jag vill veta mer.

4. Klicka på Fortsätt.