Om du måste uppdatera nyckelringslösenordet

Som förval är lösenordet för nyckelringen likadant som ditt användarlösenord (lösenordet du använder för att logga in på datorn). Om du ändrar användarlösenordet på inställningspanelen Användare och grupper uppdateras nyckelringslösenordet automatiskt så att det blir likadant. Om du skapat ett nytt användarlösenord med hjälp av administratören skapas det inte ett nytt nyckelringslösenord automatiskt. Du blir ombedd att skapa ett nytt nyckelringslösenord nästa gång du loggar in. Du kan även uppdatera nyckelringslösenordet så att det är likadant som ditt nya användarlösenord. Om du vill låsa upp nyckelringen och ändra lösenordet måste du känna till det aktuella nyckelringslösenordet (det är vanligtvis likadant som datorns tidigare användarlösenord).

Öppna Nyckelhanterare åt mig

Ändra nyckelringslösenordet så att det är likadant som ditt användarlösenord

1. Välj Redigera > Ändra lösenord för nyckelring ”inloggning”.

2. Om nyckelringen är låst anger du datorns tidigare användarlösenord och klickar på OK.

3. Om du skrev rätt lösenord öppnas ett nytt fönster. Skriv in det gamla lösenordet igen i fältet Nuvarande lösenord.

4. Skriv in ditt nya användarlösenord i fältet Nytt lösenord.

5. Skriv in det nya användarlösenordet igen i fältet Bekräfta och klicka på OK.

Om du inte komma ihåg det tidigare användarlösenordet

Om du inte kommer ihåg ditt gamla användarlösenord behöver du nollställa din förvalda nyckelring. Nollställningen av den förvalda nyckelringen raderar alla lösenord som är sparade i nyckelringen, men gör att den kan synkas.

1. Välj Nyckelhanterare > Inställningar och klicka på Allmänt.

2. Klicka på Nollställ förvald nyckelring.

3. Välj Apple-menyn > Logga ut i Finder. När du har loggat in igen sparar du ditt nuvarande lösenord i en nyckelring.

Om du har skapat ett nytt användarlösenord eftersom du glömt lösenordet, och du inte kan ange det gamla lösenordet för nyckelringen, kommer du inte åt informationen i den gamla nyckelringen. Istället skapas en ny, tom nyckelring.