AAC

Advanced Audio Coding (även kallad MPEG-4): ett vanligt sätt att komprimera och koda digitalt ljud. AAC-filer kan spelas upp på iPod, iPhone, iPad och i appar som stöder QuickTime.

AAC-kodade filer har nästan samma kvalitet som ljud-CD-skivor och låter lika bra eller bättre än MP3-filer som är kodade med samma eller högre bithastighet. En 128 Kbit/s AAC-fil kommer till exempel att låta lika bra eller bättre än en 160 Kbit/s MP3-fil. Eftersom bithastigheten är lägre kommer AAC-filen att vara mindre än MP3-filen.

Med AAC-filer kan du spara mest musik på din hårddisk eller enhet. Med inställningen Hög kvalitet använder AAC-filer ungefär 1 MB hårddiskutrymme per minut.