Tvåfaktorsautentisering

Om du skapar ett nytt Apple-ID på en enhet med iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 10.15.4 eller senare använder ditt konto automatiskt tvåfaktorsautentisering.

Tvåfaktorsautentisering för Apple-ID är tillgängligt i iOS 9, iPadOS 13, OS X 10.11 och senare. Slå på tvåfaktorsautentisering så här om du tidigare skapat ett Apple-ID-konto utan tvåfaktorsautentisering:

1. Öppna Inställningar > [ditt namn] > Inloggning och säkerhet.

2. Tryck på Slå på tvåfaktorsautentisering. Följ sedan anvisningarna online.

Tvåfaktorsautentisering förhindrar att någon annan får tillgång till ditt Apple-ID-konto, även om den personen känner till ditt lösenord för Apple-ID:t. Vissa funktioner i iOS, iPadOS och macOS kräver tvåfaktorsautentisering som säkerhet. När tvåfaktorsautentisering är på kan bara du komma åt ditt konto med en betrodd enhet. När du loggar in på en ny enhet för första gången måste du ange två typer av information: lösenordet till ditt Apple-ID och den sexsiffriga verifieringskoden som automatiskt skickas till ditt telefonnummer eller visas på dina betrodda enheter. Du verifierar att du litar på den nya enheten genom att ange koden.