iMessage

iMessage är en säker meddelandetjänst som du kan använda till att skicka och ta emot meddelanden på en iPhone, iPad, Mac och Apple Watch.

Om någon skickar ett iMessage-meddelande till din e-postadress eller ditt telefonnummer får du det på alla dina Apple-enheter som är inställda för att ta emot meddelanden till den e-postadressen eller det telefonnumret. När du visar en iMessage-konversation syns alla meddelanden som har skickats från alla enheter så att du kan hålla kontakten med vänner var du än är. Se Apple Support-artikeln Använda Synkad för att ansluta Mac, iPhone, iPad, iPod touch och Apple Watch.

Du behöver ett Apple‑ID för att använda iMessage. Om du har genomfört ett köp via iTunes Store eller App Store, eller om du har loggat in på iCloud, har du ett Apple‑ID.

En konversation i Meddelanden med blå bubblor som indikerar att meddelandena skickats med iMessage och inte SMS/MMS.

Några saker du behöver veta om att kommunicera i iMessage:

• Du kan skicka textmeddelanden via Wi-Fi eller mobiltjänster.

• När du kommunicerar med andra som också använder iMessage på en Apple-enhet visas texten i blå bubblor. (SMS-/MMS-meddelanden visas i gröna bubblor och är inte krypterade.)

Ditt meddelande kommer att skickas med iMessage när du ser en blå sändknapp sändknapp. En grön sändknapp visar att meddelandet kommer att skickas med SMS/MMS eller din mobiltjänst.

• Du kan se när andra personer skriver.

• Du kan använda fler appar och funktioner, som samarbeten, läskvittenser, Tapback, inbäddade svar, dra tillbaka skickade meddelanden, ljudmeddelanden, meddelandeeffekter, Memoji, Apple Pay, rapportering av skräp, hantering av gruppkonversationer med mera.

• Meddelanden som skickas med iMessage är krypterade för att öka säkerheten.

• När du använder iMessage kan du rapportera skräppostmeddelanden till Apple.