upplösning

Antalet pixlar i en bild. Upplösning uttrycks som bredden och höjden på en bild i pixlar (t.ex. 1920 x 1080 pixlar). Bilder med högre upplösning innehåller fler detaljer men leder även till större filer som tar längre tid att hämta.

Dina elektroniska enheter (Mac, iPad, iPhone, iPod och så vidare) har också en skärmupplösning. Helst bör du matcha bildupplösningen för dina medier mot skärmupplösningen för enheten som de ska spelas upp på.