tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering är ett extra säkerhetslager för ditt Apple-ID som är utformat för att garantera att du är den enda som kan komma åt ditt konto, även om någon annan känner till ditt lösenord. Du kan bara komma åt ditt konto på enheter som är betrodda, som din dator, iPhone, iPad eller Apple Watch. När du vill logga in på en ny enhet för första gången måste du tillhandahålla två typer av information – ditt lösenord och den sexsiffriga verifieringskod som automatiskt visas på dina betrodda enheter. Genom att ange koden verifierar du att den nya enheten är betrodd.

Du kan slå på tvåfaktorsautentisering första gången du ställer in en ny dator eller slå på det senare på inställningspanelen Lösenord och säkerhet i Systeminställningar. Om du vill veta hur du gör det läser du Använda tvåfaktorsautentisering för extra säkerhet på datorn och på iOS- och iPadOS-enheter i macOS Användarhandbok.

Fullständig information om tvåfaktorsautentisering finns på Tvåfaktorsautentisering för Apple-ID.