Tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering är en extra säkerhetsnivå för ditt Apple‑ID som ser till att du är den enda som kan få åtkomst till ditt konto även om någon annan känner till ditt lösenord.

Du kan slå på tvåfaktorsautentisering och hantera dina betrodda enheter och telefonnummer genom att logga in på kontosidan för ditt Apple-ID. Om du skapar ett nytt Apple-ID på en enhet med iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 10.15.4 eller senare använder ditt konto automatiskt tvåfaktorsautentisering.

Registrera dig för tvåfaktorsautentisering

Om ditt konto uppfyller alla krav för tvåfaktorsautentisering uppmanas du att slå på funktionen när du använder din enhet för första gången.

Viktigt: Om du använder tvåstegsverifiering måste du stänga av det innan du kan aktivera tvåfaktorsautentisering. Logga in på kontosidan för Apple-ID för att göra detta. I avsnittet Säkerhet, klicka på Redigera och sedan på Stäng av tvåstegsverifiering. Du uppmanas att skapa nya säkerhetsfrågor och bekräfta ditt födelsedatum. Du bör få ett mejl som bekräftar att tvåstegsverifiering har stängts av för ditt Apple‑ID.

Använd tvåfaktorsautentisering

När du har registrerat dig och anger ditt Apple‑ID och lösenord första gången på en ny enhet, blir du uppmanad att verifiera din identitet med hjälp av en sexsiffrig verifieringskod. Koden visas automatiskt på dina andra enheter eller skickas till ett betrott telefonnummer. Du behöver bara ange koden för att logga in och få åtkomst till dina uppgifter på den nya enheten.

Du behöver inte ange en verifieringskod igen på samma enhet ifall du inte loggar ut helt från din enhet, raderar enheten eller behöver byta lösenord av säkerhetsskäl.

Som extra skydd för ditt Apple-ID mot nätfiskeattacker kan du använda en fysisk säkerhetsnyckel istället för en verifieringskod. Läs Apple-supportartikeln Om säkerhetsnycklar för Apple-ID.

Läs Apple-supportartikeln Tvåfaktorsautentisering för Apple-ID.