Interagera med multimedier i böcker

Böcker som är märkta med Made for iBooks innehåller interaktiva diagram, bilder och videor så att du kan titta, lyssna och utforska.

Öppna iBooks åt mig

• Maximera interaktiva medier: Klicka på maximera-knappen i det övre vänstra hörnet när pekaren är över ett objekt. Du kan även dra isär fingrarna på en styrplatta eller Magic Mouse.

Zooma in ytterligare på maximerat innehåll genom att dra isär två fingrar på en styrplatta eller Magic Mouse.

• Minimera interaktiva medier: Klicka på Klar, eller nyp ihop på en styrplatta eller Magic Mouse.

• Titta på en film eller ett bildspel, eller lyssna på ett ljudklipp: Klicka på uppspelningsknappen eller bilden (om det behövs).

En del filmer eller ljudklipp är inställda så att de börjar spelas upp så fort du visar sidan.

• Navigera genom ett galleri: Klicka på pilarna eller symbolerna, eller svep åt vänster eller höger på en styrplatta eller Magic Mouse när pekaren är över galleriet.

• Rotera ett 3D-objekt: Klicka på och dra i objektet.

• Zooma in på en bildetikett (beskrivning): Klicka på etiketten för att zooma in eller läsa dess fullständiga beskrivning.

Läroböcker i iBooks skapas med iBooks Author. Mer information finns i Om iBooks Author.