cellreferens

Ett referensvärde är en referens till en enskild cell eller en förteckning (ett intervall) av celler. Om förteckningen innehåller fler än en cell separeras start- och slutcellen med ett enda kolon. Om du vill veta mer söker du efter "cellreferens" eller "referensflik" i Formler och funktioner Hjälp. Här är några exempel som innehåller cellreferenser:

=A2

=A2+D3

=ANTAL(A3:D7)

I Numbers kan referenserna leda till en cell i en annan tabell eller ett annat blad.

• En cellreferens leder till en cell i en annan tabell måste den innehålla namnet på tabellen (med undantag för om cellnamnet är unikt och bara används i en enda tabell). Tabellnamnet och cellreferensen separeras av dubbla kolon. Till exempel:

=Tabell 2::B2

Namnet på tabellen inkluderas automatiskt om du väljer en cell i en annan tabell när du bygger en formel.

• En cellreferens leder till en cell på ett annat blad måste den innehålla namnet på bladet (med undantag för om cellnamnet är unikt och bara används på ett enda av alla blad). Bladets namn, tabellnamnet och cellreferensen separeras av dubbla kolon. Till exempel:

=SUMMA(Blad 2::Tabell 1::C2:G2)

Namnet på bladet och namnet på tabellen inkluderas automatiskt om du väljer en cell i ett annat blad när du bygger en formel.