MDM (Mobile Device Management)

En tjänst med vilken du kan fjärrhantera registrerade enheter. När en enhet har registrerats kan du använda MDM-lösningen via nätverket till att göra inställningar och utföra andra åtgärder på enheten utan att användaren behöver göra något. Stöd för MDM finns på Mac-datorer med OS X 10.7 eller senare installerat, på iOS-enheter med iOS 5 eller senare installerat och på Apple TV med tvOS 10.2 eller senare installerat.

För att kunna hantera enheter med MDM måste de registreras i en MDM-lösning med en registreringskonfigurationsprofil, vilket användaren själv kan göra. MDM-registrering för enheter som ägs av företag kan automatiseras med Apple School Manager eller Apple Business Manager. När en administratör inför en policy, ett alternativ eller kommando för MDM får enheten ett meddelande om åtgärden via APNs (Apples tjänst för pushnotiser). Enheter kan ta emot APNs-kommandon över hela världen så länge det finns en nätverksanslutning.

Du kan också använda MDM till att distribuera, hantera och konfigurera appar och böcker du köpt via Apple School Manager eller Apple Business Manager eller utvecklat internt.

Om du vill veta mer om storskalig driftsättning av Apple-enheter läser du referensdokumentet om driftsättning för iPhone och iPad och referensdokumentet om driftsättning för Mac.