Apple School Manager

Apple School Manager är en enkel, webbaserad portal för IT-administratörer. Med den kan du snabbt och smidigt driftsätta Apple-enheter som organisationen har köpt direkt från Apple eller från en medverkande auktoriserad Apple-återförsäljare eller operatör. Du kan automatiskt registrera enheter i din MDM-lösning utan att fysiskt hantera eller förbereda enheterna innan användarna får dem.

Med MDM-lösningen kan du förenkla inställningsprocessen för användare, konfigurera enhetsinställningar och distribuera appar och böcker som du har köpt i Apple School Manager.

Det innebär att du enkelt kan skapa konton med skollistor och klasser. Apple School Manager integreras också med din befintliga miljö. Du kan integrera med elevinformationssystem, antingen direkt eller med SFTP. Du kan också integrera med Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) med federerad autentisering. På så sätt kan elever och lärare logga in till Apple-tjänster med sina befintliga Azure AD-inloggningsuppgifter.