Använda funktionstangenterna på ett Apple-tangentbord

Förvalet i Windows är att funktionstangenterna på en bärbar Mac och på en del andra Apple-tangentbord styr maskinvarufunktioner. Boot Camp stöder tangenterna för volym, ljusstyrka, tangentbordsbelysning och utmatningstangenten.

Du styr programfunktioner genom att trycka på en funktionstangent tillsammans med Fn-tangenten. Om du t.ex. öppnar iTunes och trycker på fn-F1 öppnas iTunes Hjälp.

Du kan använda Boot Camp-kontrollpanelen till att ändra det förvalda beteendet så att programfunktioner styrs när du trycker på en funktionstangent, och maskinvarufunktioner styrs när du trycker på en funktionstangent tillsammans med Fn-tangenten.

1. Klicka på pilen för att visa gömda symboler till höger i aktivitetsfältet. Klicka sedan på Boot Camp-symbolen och välj Boot Camp-kontrollpanelen.

2. Om en dialogruta visas för användarkontot klickar du på Ja.

3. Klicka på Tangentbord.

4. Markera eller avmarkera Använd F1, F2, osv. som vanliga funktionstangenter.

En del bärbara Mac-datorer har en tangentgrupp med små siffror som kan användas som numeriskt tangentbord. Vill du använda tangenterna som ett numeriskt tangentbord trycker du ned num lock-tangenten (F6) eller håller ned Fn-tangenten medan du trycker på tangenterna på tangentbordet.