variabel

En variabel är en namngiven behållare som används till att tillfälligt lagra information för användning vid behov. Variabler kan innehålla alla möjliga datatyper, bland annat text, en filhänvisning eller en lista över objekthänvisningar. Du ställer in en variabel i Automator genom att använda åtgärden Ange värdet för variabeln så att den tar ett värde från den föregående åtgärden och lagrar det värdet som en variabel. Åtgärderna som följer på variabelåtgärden kan sedan använda den variabeln. En del variabler i Automator är konstanta värden i datorn eller dina inställningar som kan användas av åtgärder, exempelvis Dagens datum eller Mitt namn.