Aktivitetskontroll Hjälp

Välkommen till Aktivitetskontroll

Visa information om hur program och andra processer använder systemresurser, som processorn, hårddiskarna, minnet och nätverket.

Fönstret Aktivitetskontroll med processorpanelen öppen. I mitten av fönstret visas en lista över processer med information om processoranvändning för varje process som visas i kolumner. Längst ned i fönstret finns en graf som visar hur stor procentandel av processorn som används av systemet och användaren och procentandelen som är inaktiv.
En process som inte svarar i fönstret Aktivitetskontroll.

Avsluta program och processer som inte svarar

När systemet är långsamt eller helt enkelt inte svarar kan det bero på ett program eller en process. Du kan använda Aktivitetskontroll till att hitta programmet eller processen som skapar problem och sedan tvångsavsluta det eller den. Markera programmet eller processen och klicka sedan på tvångsavslutningsknappen.

Panelen Energi i Aktivitetskontroll. I mitten av fönstret finns en lista över program med information om strömförbrukning för varje program som visas i kolumner. Längst ned i fönstret finns en graf som visar den totala strömförbrukningen.

Se hur mycket ström datorn använder

Vill du veta hur mycket ström datorn använder eller se vilka program eller processer som använder mest ström? Klicka bara på Energi så visas strömförbrukningen för programmen.

Symbolen för Aktivitetskontroll i Dock som visar hårddiskaktivitet.

Visa processor-, nätverks- eller hårddiskstatus i realtid i Dock

Det är enkelt att hålla koll på systemet. Du behöver inte ens titta i fönstret Aktivitetskontroll. Välj bara Innehåll > Symbol i Dock så kan du övervaka den aktuella processor-, nätverks- eller hårddiskanvändningen som en realtidsgraf i Dock.