Service och reparation av Apple TV

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för Apple TV.

Hur får jag min Apple TV lagad?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för din Apple TV. Välj det som passar bäst för dig.  Om du har problem med inställning, AirPlay eller App Store kan du börja med att läsa våra supportartiklar.

Läs Apple-supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en av Apples supportexperter. Vi hjälper dig att åtgärda problemet eller boka en reparation. Ha serienumret för produkten, ditt Apple-ID och ditt lösenord i beredskap när du kontaktar oss.

Hitta produktens serienummer
Starta din supportbegäran

Skicka in den

Kontakta oss så skickar vi en låda för din Apple TV. Du kan skicka den till oss så ersätter vi den så snart som möjligt.

Påbörja en servicebegäran

Ta med den till butiken

Om du vill ha personlig hjälp kan du kontakta en auktoriserad Apple-servicepartner eller boka ett möte i en Apple Store-butik online. Se till att du kan ditt Apple-ID och lösenord inför mötet.

Hitta en auktoriserad Apple-servicepartner
Boka tid i en Apple Store-butik

Hur mycket kostar det att reparera eller byta ut min Apple TV?

Ingen avgift dras om felet täcks av garantin, AppleCare Protection Plan eller konsumentköplagen. Om problemet inte omfattas får du betala en avgift för service utanför garantin.

Modell Avgift utanför garantin
Apple TV 4K 32 GB 1 608,63 kr
Apple TV 4K64 GB 1 608,63 kr
Apple TV (4:e generationen) 32 GB 1 308,63 kr
Apple TV (4:e generationen) 64 GB 1 308,63 kr

Priserna som visas här gäller för reparationer som utförs av Apple. Priser och villkor hos andra servicepartner kan variera. Alla priser anges i svenska kronor och inkluderar moms. I priser utanför garantin ingår en fraktavgift på 113,63 kr.

Hur lång tid tar det?

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status för din servicebegäran

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Vår begränsade garanti täcker din produkt och tillbehör från Apple. Den gäller för defekter i ett år från att du köpte dem. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus online och uppdatera informationen om inköpsbeviset om det är något fel i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din garantistatus
Uppdatera ditt inköpsbevis
Läs mer om konsumentköplagen

Kan jag köpa utökad rätt till service för min Apple TV?

Med AppleCare Protection Plan får du expertsupport via telefon och extra servicealternativ för hårdvaran i upp till två år från den dag då du köpte din Apple TV. Du kan köpa AppleCare Protection Plan inom ett år från det ursprungliga inköpsdatumet för din Apple TV.

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentköplagen. Apples begränsade garanti och AppleCare Protection Plan gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagen.

Läs mer om AppleCare Protection Plan för Apple TV

Expressbytesservice är endast tillgängligt för AppleCare Protection Plan-kunder

Om du behöver ersätta Apple TV-enheten direkt erbjuder expressbytesservice snabb leveranstid. Vi kan skicka en ersättnings-Apple TV direkt med fraktmaterial och instruktioner. Du måste returnera din ursprungliga Apple TV till oss inom tio arbetsdagar efter beställningen för att undvika förseningsavgifter.

När du beställer expressbytesservice gör vi en tillfällig reservation på ditt kreditkort motsvarande ersättningsvärdet för din produkt. Den här auktorisationen upphör om vi får in din ursprungliga produkt i tid. I så fall betalar du inga förseningsavgifter och inte heller ersättningsvärdet.

Om din ursprungliga Apple TV-enhet kommer in senare, tar vi bort kostnaden för ersättningsvärdet. Du betalar då bara en förseningsavgift. Som sen retur räknas mellan 10 och 20 arbetsdagar efter att vi har skickat ersättningsprodukten till dig.

Om din Apple TV har skadats allvarligt i en olyckshändelse, blivit obrukbar efter oauktoriserade modifieringar eller om vi aldrig får in den, debiterar vi dig hela ersättningsvärdet.

Modell Förseningsavgift Ersättningsvärde
Apple TV 4K 32 GB 250 kr 1 995 kr
Apple TV 4K 64 GB 350 kr 2 195 kr
Apple TV (4:e generationen) 32 GB 250 kr 1 695 kr
Apple TV (4:e generationen) 64 GB 350 kr 1 895 kr

Alla priser anges i svenska kronor och inkluderar moms.

Service utanför garantin

Garantin gäller inte för reparationer när:

• Din Apple TV är mer än ett år gammal
  • Din Apple TV har ett fel som inte omfattas av garantin eller konsumentköplagen, till exempel en oavsiktlig skada eller obehöriga ändringar

Vi debiterar service utanför garantin.  Om vi hittar ett problem på din Apple TV kan vi åtgärda det eller ersätta den med en Apple TV som kan vara ny eller motsvarande ny avseende både prestanda och pålitlighet. Kontakta din servicerepresentant om du vill ha mer information.

Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Batteriservice för fjärrkontrollen

Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) levereras med en fjärrkontroll som har ett uppladdningsbart batteri. Om batteriet har ett tillverkningsfel som omfattas av Apples begränsade garanti, AppleCare Protection Plan eller av konsumentköplagen, utför vi service utan någon extra kostnad. Vår garanti täcker inte slitage på batterier genom normal användning.

Vi kan behöva testa tillbehöret för att ta reda på vad problemet med ditt batteri beror på. Om din Apple TV Remote inte omfattas av garantin, kan vi utföra service eller ersätta den mot en avgift.

AppleCare Protection Plan ger ytterligare en förmån. Om batteriet bara har kvar 80 procent eller mindre av sin ursprungliga kapacitet och det täcks av din AppleCare-plan, utför vi service på tillbehöret utan kostnad.

Se priser för Apples batteriservice utan garanti
Läs om hur du förlänger batteritiden

Apple-tillbehör

Apples egna tillbehör som följer med i lådan till din Apple TV omfattas av vår garanti samt av konsumentköplagen. De omfattas även av AppleCare Protection Plan. Kontakta Apple eller en auktoriserad Apple-servicepartner om du vill ha mer information om service.

Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten

Förbereda Apple TV för service

• Se till att du känner till ditt Apple-ID och lösenord, samt serienumret för din Apple TV.
  • Behåll kablar och andra tillbehör när du skickar in din Apple TV till service.

Läs Apples integritetspolicy

Efter service

När du får tillbaka din Apple TV från service, loggar du in i App Store med ditt Apple-ID. Om vi har nollställt eller ersatt din Apple TV under service måste du hämta dina appar igen.

Vi lämnar garanti på vår service, inklusive ersättningsdelar, i 90 dagar eller den tid du har kvar av Apples garanti eller din AppleCare Protection Plan, beroende på vilket som är längst. Vi erbjuder denna rätt till service varje gång du får service av oss eller en auktoriserad Apple-servicepartner.

Ställ in din Apple TV