AirPort – Informationscenter för service

Läs mer om servicealternativ och garantiskydd för AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule

Hur får jag min AirPort-enhet lagad?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule. Välj det som passar bäst för dig. Våra supportartiklar kan svara på en del av dina frågor, som hur du ställer in Wi-Fi eller AirPlay, ansluter en skrivare till nätverket eller återskapar innehåll från en AirPort Time Capsule-säkerhetskopia.

Läs Apple-supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en av Apples supportexperter. Vi försöker hjälpa dig via telefon eller genom att organisera en reparation. Se till att du har AirPort-enhetens serienummer samt serienumret för Mac-datorn eller iOS-enheten som du använder AirPort Wi-Fi-basstationen med innan du kontaktar oss.

Hitta din produkts serienummer
Identifiera din AirPort-basstation
Starta en supportbegäran

Skicka in den

Kontakta oss. Vi ger dig fraktinstruktioner för AirPort-enheten om vi avgör att den har maskinvaruproblem. Vi utför service eller ersätter den så snart som möjligt.

Starta en servicebegäran

Ta med den till butiken

Om du vill ha personlig hjälp kan du kontakta en Apple-auktoriserad servicepartner eller boka ett möte i en Apple Store-butik från webben.

Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Boka ett möte i Apple Store

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet omfattas av garantin, en AppleCare-plan eller konsumentköplagen. Om felet inte täcks beror priset på typen av reparation. Om vi inte kan laga din AirPort-enhet kan du behöva ersätta den.

Kontrollera garantins omfattning

Hur lång tid tar det?

Källa

Ungefärlig tid

Skicka till Apple

Fem arbetsdagar

Ta med till en Apple-auktoriserad servicepartner

Fråga din servicerepresentant

Ta med till Apple Store

Upp till fem arbetsdagar

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status för din servicebegäran

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Vår begränsade garanti täcker AirPort-enheten och tillbehör från Apple, och gäller för tillverkningsfel i ett år från att du köpte dem. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus på webben och uppdatera informationen om inköpsbeviset om vi har fel uppgifter i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din rätt till service och support
Uppdatera ditt inköpsbevis
Läs mer om konsumentköplagen

Kan jag köpa utökad täckning för min AirPort-enhet?

Om du köper en AppleCare Protection Plan för Mac eller Apple TV, eller AppleCare+ för iPad, ingår telefonsupport och servicealternativ för maskinvaran i AirPort-enheten. Din AppleCare-plan omfattar AirPort-enheten om:

• Du köpte AirPort-enheten högst två år efter att du köpte Mac-datorn, Apple TV-enheten eller iPad-enheten, eller
  • Du köpte en AirPort-enhet under giltighetstiden för AppleCare-planen för Mac, Apple TV eller iPad

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentköplagen. Apples begränsade garanti och AppleCare Plan gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagen.

Läs mer om AppleCare Protection Plan för Mac
Läs mer om AppleCare Protection Plan för Apple TV
Läs mer om AppleCare+ för iPad

Service när garantin inte gäller

Garantin gäller inte för reparationer när:

• AirPort-enheten är mer än ett år gammal
  • Produkten har ett fel som inte omfattas av garantin eller konsumentköplagen, till exempel en oavsiktlig skada eller skador som beror på obehöriga ändringar

Vi debiterar service när garantin inte gäller. Om vi hittar ett maskinvaruproblem i AirPort-enheten kan vi utföra service eller ersätta den. Ersättningsprodukten kan vara ny eller motsvarande ny avseende både prestanda och pålitlighet. Kontakta din servicerepresentant om du vill ha mer information. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Förbereda en AirPort för service

Behåll dina kablar och andra tillbehör när du får service.

Efter service

Vi garanterar vår service och våra reservdelar i 90 dagar, eller den tid du har kvar av din Apple-garanti eller AppleCare, beroende på vilket som är längst. Detta erbjuder vi varje gång du får service av oss eller en Apple-auktoriserad servicepartner. Detta gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.