Vad är familjedelning?

Med Familjedelning kan du och upp till fem andra familjemedlemmar dela på fantastiska Apple-tjänster som iCloud+, Apple Music, Apple TV+, Apple Fitness+, Apple News+ och Apple Arcade. Din grupp kan också dela köp i iTunes, Apple Books och App Store. Ni kan också hitta varandras enheter om de tappats bort.

Fem leende familjemedlemmar visas med symboler för iCloud, bilder, Apple TV+ och andra Apple-produkter och -tjänster.

Dela prenumerationer, köp, iCloud+ med mera

En vuxen i ditt hushåll, familjesamordnaren, bjuder in familjemedlemmarna. När familjemedlemmarna går med får han eller hon direkt tillgång till gruppens prenumerationer och innehåll som är berättigat till delning. Varje familjemedlem använder sitt eget konto och därmed förblir allas upplevelse personlig och privat.

Ställa in Familjedelning

Dela Apple-prenumerationer

Apple-prenumerationer har något för alla inom musik, TV och filmer, nyheter, spel och träning. Och med iCloud+ kan du dela lagringsutrymme och funktioner som Privat reläservice på iCloud, Dölj min e-post och support för Säker HomeKit-video med din familj.

När du använder Familjedelning får hela familjen tillgång till samma Apple-prenumerationer. Med Apple One kan du använda allt till en låg månadskostnad. Du kan också dela några andra prenumerationer som du registrerar dig för i appar från App Store.

Läs om hur du lägger till en familjemedlem i din prenumeration

Dela köp från App Store med mera

När du ställer in delade inköp får alla i familjen tillgång till appar, musik, filmer, tv-program och böcker som familjemedlemmar köper. Innehållet visas automatiskt på sidan Köpt i App Store, iTunes Store, Apple Books eller Apple TV-appen. Vissa objekt kan inte delas.

Aktivera delning av köp

Allas personliga filer och inställningar förblir privata

När du delar iCloud+ kan familjemedlemmarna inte se varandras bilder, filer eller dokument. Och när ni delar andra prenumerationer som Apple Music, Apple Fitness+ eller Apple TV+ ser varje medlem sina egna inställningar och rekommendationer – inte hela familjens.

Vill du att köp förblir privata? Du kan dölja enskilda objekt.

Om din familj omfattar barn

Med några få enkla steg kan föräldrar och vårdnadshavare skapa Apple-ID:n för barn i familjen som är under 13 år*. Med ett eget Apple-ID kan barn använda sitt eget konto på sin enhet – och till och med fatta egna köpbeslut. Tack vare de inbyggda funktionerna för föräldrakontroll kan en förälder eller vårdnadshavare ställa in ett konto med åldersbaserad tillgång till innehåll, inställningar för Skärmtid med mera.

Skapa ett Apple-ID för ett barn

Godkänn vad barn köper och hämtar

Ställ in Be om köp om du vill se och godkänna vad barnen hämtar. När ett barn ber om att köpa appar, filmer eller annat innehåll får familjesamordnaren en notis. Hen kan godkänna eller avvisa köpet direkt från sin enhet.

Ställa in Be om köp

Barn kan använda Apple Cash

Med Apple Cash Family kan barnet eller tonåringen skicka eller ta emot pengar i Meddelanden och Plånbok och göra köp med Apple Pay. Föräldrar kan ställa in en månadspeng med återkommande betalningar eller skicka pengar direkt till sina barn. och även se och begränsa hur mycket barnen spenderar. Familjemedlemmar under 18 år kan också delta i Apple Card Family.

Ställa in Apple Cash Family

Begränsa hur mycket tid barnen ägnar åt sina enheter

Med Skärmtid kan du hålla koll på hur mycket tid dina barn lägger på att använda appar, besöka webbplatser och på sina enheter överlag. Granska barnens aktivitetsrapporter och ställ in tidsgränser för vissa appar direkt från din egen enhet. Du kan också namnge en annan familjemedlem som förälder/vårdnadshavare så att ni båda har koll på barnen och hur de använder sina enheter.

Ställa in Skärmtid för en familjemedlem

Barn kan hålla kontakten med en Apple Watch

Ställa in Apple Watch för ett skolbarn som inte har en egen iPhone. Barn kan använda sin Apple Watch till att ringa, skicka meddelanden och dela sin plats med dig. Föräldrar kan även hjälpa barnen undvika distraktioner i skolan med Skoltid.

Ställa in en Apple Watch åt en familjemedlem

Ställa in en enhet snabbt för ett barn

Om både din enhet och barnets nya enhet är uppdaterade till iOS 16 eller senare eller iPadOS 16 eller senare, kan du använda Snabbstart för att ställa in en ny enhet för ditt barn automatiskt med dina förvalda föräldrakontroller.

Ställa in ett barns enhet med Snabbstart

Dela platsinformation och hitta enheter

Medlemmar i din familjegrupp kan dela plats, så att ni kan organisera er lättare. Ni kan även hjälpa andra familjemedlemmar att hitta sina enheter om de försvinner.

Se var alla i familjen håller hus

Med Familjedelning kan du använda appen Hitta för att dela din plats automatiskt med familjen. Om du behöver lite lugn och ro kan du sluta dela din platsinfo en stund.

Dela din platsinformation med familjen

Hitta en borttappad enhet

Dina familjemedlemmars enheter visas i appen Hitta. På så sätt är det enklare än någonsin att hitta en borttappad eller stulen iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Hitta en borttappad enhet eller ett objekt