iBooks Author: Om Keynote-widgeten

Du kan använda en Keynote-presentation i iBooks Author, inklusive övergångar och byggen som stöds.

Om du redan har skapat en presentation med hjälp av Keynote kan du dra en fil till Keynote-widgeten i iBooks Author.

Obs! Den senaste versionen av Keynote måste vara installerad på Mac-datorn, om du vill lägga till en Keynote-fil som har skapats i Keynote 6.0 eller senare.

Övergångar och byggen

Följande övergångar och byggen fungerar i Keynote-widgeten:

• Övergångar
    • Magisk flytt
    • Kub
    • Lös upp
    • Dragning
    • Vänd
    • Fallande blad
    • Iris
    • Upplösning med rörelse
    • Flytta in
    • Vänd blad
    • Svängtapp
    • Knuff
    • Ta fram
    • Skala
    • Virvla
    • Vrid
    • Svep
  • Byggen
    • Visa eller dölj
    • Kub
    • Lös upp
    • Dragning
    • Flytta in/flytta ut
    • Svängtapp
    • Skala
    • Virvla

Byggen och övergångar som inte stöds ersätts med Lös upp.

Interaktiva diagram

Interaktiva diagram från Keynote 6.0 eller senare stöds inte. Det är bäst att utesluta dem från Keynote-filer som du vill använda i iBooks Author.

Självspelande och inspelade presentationer

Självspelande presentationer och inspelade presentationer med berättarröst pålagd kanske inte fungerar som förväntat. Läsarna kan visa och manuellt gå framåt i presentationen, men den inspelade berättarrösten och tidsspåret är inte tillgängliga.

Om du har ett konto för betalböckeroch väljer att använda DRM-skydd i boken blir ljud och video som ingår i en Keynote-widget DRM-skyddat när boken hämtas via iBooks Store.

Läs mer

• Keynote-filer kan innehålla media (som bilder, filmer och ljud), men använd inte en Keynote-fil bara för att lägga till media till boken. Använd i stället en mediawidget eller dra media direkt till en sida i boken. Läs om hur du använder mediafiler i iBooks Author.
  • Ställ in diabildstorleken till 2 048 x 1 536 i Keynote om du skapar en bok för Mac eller iPad med en Retina-skärm. Om du skapar en bok för en iPad utan Retina-skärm ska du använda Keynotes standardbildstorlek (1 024 x 768). Få hjälp med att optimera din bok för olika enheter.