AirPort-basstation: Så här ställer du in och konfigurerar en 802.11g AirPort Extreme-basstation eller AirPort Express i OS X Lion

Om du försöker konfigurera en 802.11g AirPort Extreme eller 802.11g AirPort Express med AirPort-verktyg 6.0 eller senare, så kommer följande meddelande att visas:

"AirPort Extreme/Express-enheten "AirPort Network xxxxxx" kan inte ställas in av den här programvaran. Mer information finns på apple.com/se/support/airport."

Om du använder OS X Lion och vill ställa in en äldre 802.11g AirPort Extreme-basstation eller 802.11g AirPort Express ska du hämta och installera AirPort-verktyg 5.6 manuellt. AirPort-verktyg 5.6 kan användas för att konfigurera tidigare 802.11g AirPort Extreme-basstationer och AirPort Express. Dessutom kan det användas för 802.11n AirPort-basstationer.

Gör så här för att hämta och använda AirPort-verktyg 5.6:

1. Gå till http://support.apple.com/sv_SE/downloads/.
  2. Leta efter AirPort-verktyg 5.6 och hämta det.
  3. Tillåt AirPort-verktyg 5.6 att installeras.
  4. Öppna AirPort-verktyg från mappen /Program/Verktygsprogram.

Obs! Om du ställer in en nyare AirPort-basstation som har stöd för 802.11n, bör du använda AirPort-verktyg 1.0 för iOS eller AirPort-verktyg 6.0 för OS X Lion eller senare.

Du kan ha både AirPort-verktyg 6.0 och 5.6 i mappen /Program/Verktygsprogram.

• AirPort-verktyg 5.6 visas i mappen /Program/Verktygsprogram som "AirPort-verktyg 5.6"
  • AirPort-verktyg 6.0 visas som "AirPort-verktyg"