Om säkerhetsinnehållet i Safari 5.0.3 och Safari 4.1.3

Detta dokument beskriver säkerhetsinnehållet i Safari 5.0.3 och Safari 4.1.3.

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Mer information om Apples produktsäkerhet finns på webbplatsen Apples produktsäkerhet.

Information om Apples PGP-nyckel för produktsäkerhet finns här.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om sårbarheterna.

Mer information om andra säkerhetsuppdateringar finns på Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Safari 5.0.3 och Safari 4.1.3

• CFNetwork

CVE-ID: CVE-2010-1752

Tillgänglig för: Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett stackspill uppstår i CFNetworks URL-hanteringskod. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Detta problem är åtgärdat genom förbättrad minneshantering. Tack till Laurent OUDOT på TEHTRI-Security som rapporterade om problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3803

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett heltalsspill förekommer i WebKits hantering av strängar. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet avhjälps genom förbättrad gränskontroll. Tack till J23 som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3804

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Inverkan: Webbplatser kan spåra användare i smyg

Beskrivning: Safari skapar slumptal för JavaScript-program med en förutsägbar algoritm. Det kan tillåta att en webbplats spårar en viss Safarisession utan att använda cookies, dolda element i formulär, IP-adresser eller andra tekniker. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom att använda en starkare slumptalsgenerator. Tack till Amit Klein på Trusteer som rapporterade detta problem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1815

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av rullningsfält. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad minneshantering. Tack till thabermann som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3805

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett heltalsunderskott förelp,,er i WebKits hantering av WebSockets. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet avhjälps genom förbättrad gränskontroll. Tack till Keith Campbell och Cris Neckar vid Google Chrome Security Team, som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3259

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Besök på skadlig webbplats kan leda till spridning av bilddata från en annan webbplats

Beskriving: Ett problem med olika källor förekommer i WebKits hantering av bilder som skapats från kanvaselement. Besök på skadlig webbplats kan leda till spridning av bilddata från en annan webbplats. Problemet är åtgärdat genom förbättrad spårning av säkerhetskällor. Tack till Isaac Dawson och James Qiu på Microsoft och Microsoft Vulnerability Research (MSVR) som rapporterade felet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3808

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med ogiltig toning förekommer i WebKits hantering av redigeringskommandon. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad hantering av redigeringskommandon. Tack till wushi från team509 som rapporterade det här problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1812

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av urval. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Detta problem är åtgärdat genom förbättrad minneshantering. Tack till chipplyman som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3809

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med ogiltig toning förekommer i WebKits hantering av textbunden stilsättning. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad hantering av textbunden stilsättning. Tack till Abhishek Arya (Inferno) vid Google Chrome Security Team, som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1814

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Det finns ett minnesfel i WebKits funktion för hantering av formulärmenyer. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad hantering av formulärmenyer. Tack till Csaba Osztrogonac på University of Szeged som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3810

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: En skadlig webbplats kan förfalska adressen i adressfältet eller lägga till godtyckliga platser i historiken

Beskrivning: Ett problem med olika källor förekommer i WebKits hantering av objekt i historiken. En skadlig webbplats kan förfalska adressen i adressfältet eller lägga till godtyckliga platser i historiken. Problemet är åtgärdat genom förbättrad spårning av säkerhetskällor. Tack till Mike Taylor på Opera Software som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3811

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av elementattribut. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Detta problem är åtgärdat genom förbättrad minneshantering. Tack till Michal Zalewski som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3812

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett heltalsspill förekommer i WebKits hantering av textobjekt. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet avhjälps genom förbättrad gränskontroll. Tack till J23 working i samarbete med TippingPoints Zero Day Initiative, som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3813

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: WebKit kan förhämta DNS även då det är avaktiverat

Beskrivning: När WebKit stöter på ett HTML-länkelement som kräver förhämtning utför WebKit åtgärden även om förhämtning är avaktiverat. Detta kan leda till oönskade begäranden till fjärrservrar. Till exempel kan avsändaren av ett HTML-formaterat e-postmeddelande använda detta för att ta reda på om meddelandet har lästs. Problemet är åtgärdat genom bättre hantering av begäranden om förhämtning av DNS. Tack till Jeff Johnson på Rogue Amoeba Software som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3116

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Flera problem med tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av insticksprogram. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Dessa problem åtgärdas genom förbättrad minneshantering.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3257

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av elementfokus. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad minneshantering. Tack till VUPEN Vulnerability Research Team och den anonyme medarbetaren hos TippingPoint's Zero Day Initiative som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3816

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av rullningsfält. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Detta problem är åtgärdat genom förbättrad minneshantering. Tack till Rohit Makasana vid Google Inc. som rapporterade om problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3817

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med ogiltig toning förekommer i WebKits hantering av CSS 3D-omvandlingar. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Problemet är åtgärdat genom förbättrad behandling av CSS 3D-omvandlingar. Tack till Abhishek Arya (Inferno) vid Google Chrome Security Team, som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3818

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av textbundna boxar. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Detta problem är åtgärdat genom förbättrad minneshantering. Tack till Abhishek Arya (Inferno) vid Google Chrome Security Team, som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3819

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med ogiltig toning förekommer i WebKits hantering av CSS-boxar. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad hantering av CSS-boxar. Tack till Abhishek Arya (Inferno) vid Google Chrome Security Team, som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3820

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Det förekommer ett problem med oinitierad minnesåtkomst i WebKits hantering av redigerbara element. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad hantering av redigerbara element. Tack till: Apple.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1813

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett minnesfel förekommer i WebKits hantering av outlines för HTML-objekt. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad minneshantering. Tack till Jose A. Vazquez på spa-s3c.blogspot.com som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3821

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med minneskorruption förekommer i WebKits hantering av pseudoelementets ":första bokstav" i CSS:er (Cascading stylesheet). Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad hantering av pseudoelementets ":första bokstav". Tack till Cris Neckar och Abhishek Arya (Inferno) på Google Chrome Security Team som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3822

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med icke initierade skrivare förekommer i webKits hantering av CSS-räknarformat. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Problemet är åtgärdat genom förbättrad behandling av CSS-räknarformat. Tack till kuzzcc som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3823

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av objekt i Geolocation. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Detta problem är åtgärdat genom förbättrad minneshantering. Tack till kuzzcc som rapporterade problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3824

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med tidigare använt minne förekommer i WebKits hantering av "use"-element i SVG-dokument. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Detta problem är åtgärdat genom förbättrad minneshantering. Tack till wushi från team509 som rapporterade det här problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1822

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med ogiltig toning förekommer i WebKits hantering av SVG-element i icke-SVG-dokument. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad hantering av SVG-element. Tack till wushi från team509 som rapporterade det här problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3826

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 eller senare, Mac OS X Server v10.6.4 eller senare, Windows 7, Vista, XP SP2 eller senare

Effekt: Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att opålitlig kod körs

Beskrivning: Ett problem med ogiltig toning förekommer i WebKits hantering av färger i SVG-dokument. Om du besöker en webbplats med skadligt innehåll kan det leda till att program avslutas oväntat eller att godtycklig kod körs. Det här problemet åtgärdas genom förbättrad hantering av färger i SVG-dokument. Tack till Abhishek Arya (Inferno) vid Google Chrome Security Team, som rapporterade problemet.