Mac mini (mitten 2010): Externa portar och kontakter

Läs mer om de externa portarna och kontakterna på Mac mini (mitten 2010).

Figur över portar och kontakter

Obs! Alla portar och kontakter som tas upp i det här dokumentet finns på I/O-panelen (Input/Output) på datorns baksida.

Strömkontakt
Den här porten används för att ansluta Mac mini-datorns (mitten 2010) inbyggda strömkälla. Denna kontakt har annorlunda utseende än de på tidigare Mac mini-modeller.
Gigabit Ethernet-port (10/100/1000 Gigabit Base-T)
Mac mini (mitten 2010) har en inbyggd 10/100/1000 Gigabit Ethernet-port.  Anslut till en Ethernet-kabel från ett kabel- eller DSL-modem, hubb, switch (växel), router eller en annan Macintosh-dator; Ethernet-porten stöder även jumboramar. Den anslutna enheten kan vara utrustad med 10Base-T, 100Base-TX eller 1000Base-T, eftersom porten automatiskt identifierar vilken typ av enhet som är ansluten. Du behöver inte använda en korsad Ethernet-kabel för att koppla in andra Ethernet-enheter.
En FireWire 800-port
Mac Mini (mitten 2010) har en 800 Mbit/s FireWire-port (IEEE 1394b) som ger 8 watt. 800 Mbit/s är den teoretiska maxhastigheten, den verkliga hastigheten kan variera. Denna port används till äldre iPod-modeller och andra enheter som videokameror, externa hårddiskar och optiska skivenheter.
HDMI-port

Använd HDMI-porten för att ansluta en kompatibel HDMI-skärm eller en DVI-skärm med den medföljande HDMI-till-DVI-adaptern. Via den här porten får du utökat skrivbord eller skärmbildsdubblering med till upp till 1 920 x 1 200 pixlar.
Mini DisplayPort

Anslut en Mini DisplayPort-skärm som Apple LED Cinema Display eller en Mini DisplayPort till VGA-, DVI- eller Dual-Link-adapter, som säljs separat. Mac mini-datorn (mitten 2010) stöder upp till 2560 x 1600 pixlars upplösning och utökat skrivbord samt skärmbildsdubblering över båda portarna.

Fyra USB 2.0-portar (Universal Serial Bus)

Mac mini (mitten 2010) har sammanlagt fyra USB 2.0-kompatibla portar. Du kan ansluta både USB 2.0- och USB 1.1-enheter till portarna.

USB-portarna har USB-kontakter av typ A, som har fyra stift var.

USB 2.0-portarna har stöd för dataöverföringar med låg, full och hög hastighet, som ger 1,5, 12 respektive 480 megabit per sekund (Mbit/s).

SD-kortplats Den inbyggda SD-kortplatsen gör att Mac mini (mitten 2010) kan läsa och skriva data på SD-media. Kortplatsen accepterar kort som är Standard SD (Secure Digital) 4 MB till 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) 4 GB till 32 GB och SDXC (Secure Digital Extended Capacity) 32 GB och större.
Ljudingång/optisk ljudingång

Ljudingången har stöd för både digitala och analoga ljudsignaler.

För analogt ljud används ett 3,5 mm minijack. Ljudinmatningsjacket tar emot stereosignaler på linjenivå upp till 24-bitars stereo med 44,1-192 kHz samplingsfrekvens. Du kan även koppla in en adapter för stereominikontakt till RCA-kabel om du vill ansluta stereoutrustning till datorn.

Den optiska ljud-ingången är av SPDIF-format och använder en vanlig TOSLINK-kabel med en TOSLINK-minikontaktadapter, med upp till 24-bitars stereo och 44,1-96 kHZ samplingsfrekvens.

Hörlursuttag/optisk ljudutgång
Hörlurs-/linjeutgångsjacket kan användas för optisk digital ljudutmatning, analog ljudutmatning med en 24-bitars 44,1–192 kHz D/A-konverterare, digital ljudutmatning upp till 24-bitars stereo och 44,1–192 kHz samplingsfrekvens och stöd för kodad digital ljudutmatning (AC3 och DTS). För analogt ljud används en standardljudkabel med en 3,5 mm metallkontakt. För digitalt ljud kan du använda Apple iPhone-hörlurar med mikrofon eller en vanlig TOSLINK-kabel med en TOSLINK-minikontaktadapter.