iMac (tidigt 2009): minnesspecifikationer

Läs om vilka typer av minne du kan använda med följande dator från iMac (tidigt 2009).

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

iMac (tidigt 2009) har två SDRAM-kortplatser på undersidan av datorn. Den levereras med minst 2 GB DDR3 SDRAM installerat som 1 GB DIMM i varje kortplats.

Den maximala mängden RAM-minne du kan installera i datorn är 8 GB (en 4 GB SO-DIMM-modul i varje kortplats).

Du kan använda vilka som helst Small-Outline dual inline-minnesmoduler (SO-DIMMS) som uppfyller alla dessa kriterier:

• PC3-8500
  • Obuffrat
  • Utan paritet
  • 204-stifts
  • 1 066 MHz
  • DDR3 SDRAM

Du kan använda RAM-modulstorlekar på 1, 2 eller 4 GB i varje kortplats.

DIMM-moduler med någon av följande funktioner stöds inte av iMac-datorer (början av 2009):

• Register eller buffertar
  • PLL:er
  • ECC
  • Paritet
  • EDO RAM

Följ alltid uppgraderingsanvisningarna för installation av minne ordagrant. Försök aldrig ta bort skruvar som inte ska avlägsnas enligt uppgraderingsanvisningarna.

För mer information om uppgradering av minnet i din iMac (tidigt 2009), se iMac (mitten 2007): Installera eller byta ut minnesmoduler.