Om Mac OS X 10.6.2-uppdateringen

Lär dig mer om Mac OS X v10.6.2 uppdatering.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard boxMac OS X v10.6.2-uppdateringen

Den här uppdateringen rekommenderas för de som använder Mac OS X versionerna 10.6 till och med 10.6.1 Snow Leopard och innehåller allmänna operativsystemkorrigeringar som ger förbättrad stabilitet, kompatibilitet och säkerhet.

Vill du veta mer om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering går du till den här webbsidan.

Uppdatera datorn

Du bör säkerhetskopiera systemet innan du påbörjar installationen. Du kan använda Time Machine.

Avbryt inte installationsprocessen när du har börjat uppdatera systemet. Du kan få oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt.

Välj ProgramuppdateringApple-menyn (???), så söker datorn automatiskt efter den senaste Apple-programvaran på Internet, till exempel den här uppdateringen.

Om datorn inte är uppdaterad visas eventuellt andra programuppdateringar som du bör installera. När meddelandet "Programvaran behöver inte uppdateras" visas i Programuppdatering har alla tillgängliga uppdateringar installerats.

Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Kom också ihåg att vissa uppdateringar måste installeras före andra uppdateringar, och att du därför bör köra Programuppdatering flera gånger så att du är säker på att du har alla tillgängliga uppdateringar.

Du kan hämta installationsprogrammet för uppdateringen manuellt. Det är praktiskt om du behöver uppdatera flera datorer men inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. De fristående installationsprogrammen finns på webbsidan Supporthämtningar.

Vad ingår?

Allmänna systemkorrigeringar för:

• ett problem som orsakar att data tas bort när ett gästkonto används
  • ett problem som kan orsaka att du plötsligt loggas ut
  • menytillbehörens tillförlitlighet
  • ett problem i Ordlista när du använder hebreiska som huvudspråk
  • slutarljud när du gör en skärmbild
  • ett problem med dragning med fyra fingrar
  • ett problem med att lägga till bilder för kontakter i adressboken
  • ett problem i Front Row som kan orsaka att videor visas trögt eller långsamt
  • att skapa mobila konton för Active Directory-användare
  • tillförlitligheten och varaktigheten i VPN-anslutningar
  • allmänna förbättringar av tillförlitligheten i iWork, iLife, Aperture, Final Cut Studio, MobileMe och iDisk
  • allmänna förbättringar av VoiceOver
  • uppdateringen åtgärdar problem med uppspelning av video och prestanda på iMac (21,5 tum, sent 2009) och iMac (27 tum, sent 2009) som kan inträffa vid vissa tillfällen då AirPort är aktiverat

Typsnittskorrigeringar för:

• ett problem med typsnittsavstånd
  • ett problem med att vissa typsnitt saknas
  • problem med dubbletter av typsnitt
  • ett problem med att vissa PostScript Type 1-typsnitt inte fungerar som de ska

Grafikkorrigeringar för:

• ett problem som uppstår när du ansluter bildskärmar till DVI- och Mini DisplayPort-adaptrar
  • ett problem med att inställningen för ljusstyrkan inte behålls efter omstart
  • funktionsproblem med vissa bildskärmsmodeller
  • allmänna förbättringar av tillförlitlighet och prestanda när du använder vissa program

Korrigeringar i Mail för:

• ett problem med att siffran för olästa meddelanden inte uppdateras korrekt när du läser meddelanden på en annan dator
  • ett problem med att borttagna RSS-strömmar visas igen
  • ett problem med att det inte går att förhandsgranska bifogade filer eller använda Överblicka på bifogade filer när du skriver nya meddelanden
  • ett problem som kan orsaka att adressboken och/eller Mail inte svarar när det öppnas
  • förbättrad radbrytningskompabilitet när meddelanden skickas till vissa e-postklienter och Microsoft Exchange Server
  • ett problem med att ett meddelande om att kontot har överstigit gränsen för bandbredden visas för vissa Gmail-konton

Korrigeringar i MobileMe för:

• funktionaliteten när du öppnar filer från iDisk via Finder och synkroniserar iDisk-filer
  • ett problem med att synkroniseringen av iDisk-filer inte kommer längre än till att objekten kontrolleras
  • tillförlitlighet och prestanda när kontakter, kalendrar och bokmärken synkroniseras med MobileMe (även synkroniseringen med iTunes och iSync har förbättrats)
  • ett problem som gör att vissa användare inte kan logga in på MobileMe från MobileMe-systeminställningar

Korrigeringar för nätverksfilsystemen för:

• kompatibilitet med AFP-servrar från tredje part
  • filsynkronisering för bärbara hemmappar

Korrigeringar av utskrifts- och faxfunktioner för:

• förbättringar av de automatiska skrivaruppdateringarna
  • att kunna skicka till mer än en faxmottagare från dialogrutan Skriv ut

Korrigeringar av Safari för:

• ett grafikfel i Top Sites
  • tillförlitligheten i plugin-program till Safari

I combo-uppdateringen Mac OS X 10.6.2 ingår också förbättringarna från Mac OS X 10.6.1-uppdateringen.