Vissa Apple-datorer ger ström via FireWire-porten även när datorn är avstängd

Många Apple-datorer ger ström via FireWire-portarna även om datorn är avstängd eller försatt i vila. Det är helt normalt. Den här funktionen innebär att:

• FireWire-baserade iPod-enheter fortsätter att laddas även när datorn är försatt i vila eller avstängd
  • en enhet som får ström via FireWire-porten kan användas som startvolym
  • ytterligare funktioner som kräver ström när datorn är ansluten men inte påslagen kan användas

Datorer med den här funktionen är:

• Power Mac G5 (sent 2005)
  • iMac G5 (Ambient Light Sensor) och senare modeller av iMac G5
  • iMac (tidigt 2006) och senare modeller av Intelbaserade iMac-datorer
  • Mac mini (alla modeller)
  • PowerBook G4 (1 GHz/867 MHz) och senare modeller av PowerBook G4 Se Obs!.
  • MacBook Pro (alla modeller)Se Obs!.
  • MacBook (alla modeller)Se Obs!.
  • iBook G4 (alla modeller)Se Obs!.
  • Mac Pro (tidigt 2008), Mac Pro (tidigt 2009)

Obs! För bärbara datorer levereras ström via FireWire endast om datorn är ansluten till elnätet. Om datorn drivs av batteriet sparar den ström genom att avaktivera den här funktionen.