Om Mac OS X 10.5.7-uppdateringen

Mac OS X 10.5.7-uppdateringen rekommenderas för Mac OS X v10.5 Leopard och omfattar allmänna korrigeringar av operativsystemet som förbättrar stabilitet, kompatibilitet och säkerhet för din Mac. Detaljerad information om säkerhetsuppdateringar finns på den här webbplatser.

Viktigt! Läs nedan innan du installerar.

• Säkerhetskopiera datorn innan du installerar några uppdateringar.
  • Avsluta alla program innan du startar installationen.
  • Avbryt inte installationen.
  • Du kan råka ut för oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt. (Detta gäller inte installation av vanliga tillämpningsprogram.)
  • Om det uppstår problem under installationen, t.ex. Programuppdatering avslutas oväntat, bör du läsa denna artikel.

Installera uppdateringen

Uppdatera till Mac OS X 10.5.7 via Programuppdatering eller det fristående installationsprogrammet. Du behöver endast använda en av dessa metoder för att uppdatera din dator.

Programuppdatering

Välj ProgramuppdateringApple-menyn för att söka efter senaste Apple-programvara, inklusive denna uppdatering, via Internet. (Det kan hända att Programuppdatering länkade dig till denna artikel så att du kan läsa mer om uppdateringen.) Om din dator inte är uppdaterad visas eventuellt andra programuppdateringar som också du bör installera. Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Kom också ihåg att vissa uppdateringar måste installeras före andra och att du därför bör köra Programuppdatering flera gånger för att se till att du har alla tillgängliga uppdateringar.

Fristående installationsprogram

Hämta installationsprogrammet för uppdateringen och kör det manuellt. Detta alternativ är praktiskt när du behöver uppdatera flera datorer och inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. Dessa versioner av de fristående installationsprogrammen finns tillgängliga på hämtningssidan Apple Downloads.

Mac OS X 10.5.7-uppdateringen rekommenderas för alla versioner av Mac OS X 10.5 t.o.m. 10.5.6.

• Med Deltauppdateringen uppdateras Mac OS X 10.5.6 till 10.5.7
  • Med Combouppdateringen kan du uppdatera från Mac OS X 10.5, 10.5.1, 10.5.2, 10.5.3, 10.5.4, 10.5.5 eller 10.5.6 till 10.5.7

Vad ingår?

Allmänt

• Innehåller de senaste säkerhetsuppdateringarna .
  • Omfattar ytterligare stöd för RAW-bilder för flera kameror från tredje part.
  • Förbättrar prestandan för videouppspelningar och markörens rörelser i de senaste versionerna av Mac med NVIDIA-grafik.
  • Åtgärdar ett problem med tangentbordslayouten Dvorak i Mac OS X 10.5.6.
  • Förbättrar tillförlitligheten och noggrannheten för Dashboard-widgetar som Omvandlaren, Stocks, Weather och Movies.
  • Åtgärdar en situation som kan orsaka problem vid inloggning till Gmail.
  • Förbättrar tillförlitligheten när kontakter ska synkroniseras med adressboken i Yahoo!
  • Utbyggnadsfackverktyg för Mac Pro rapporterar nu rätt konfigurering för PCIe-kortplatser.
  • Förbättrar nätverkets prestanda om det är anslutet till vissa Ethernet-switchar som har flödeskontrollen aktiverad.
  • Förbättrar stabiliteten för nätverkshemkataloger på en Mac OS X Server v10.4.
  • Förbättrar sökresultat i Finder för nätverksenheter som eventuellt inte stöder Spotlight-sökningar, t.ex. Mac OS X Server v10.4, Time Capsule och AFP-servrar från tredje part.
  • Omfattar flera förbättringar av Katalogtjänst och Klienthantering.
  • Förbättrar anslutningsprestanda för trådlösa tangentbord och möss.

iCal

• Förbättrar övergripande tillförlitlighet med CalDav.
  • Förbättrar tillförlitligheten vid automatisk synkning med MobileMe.

Mail

• Åtgärdar tillförlitlighets- och synkroniseringsproblem med Notes.
  • Åtgärdar ett problem som kan leda till att addressfältet Dold kopia fylls i felaktigt när ett meddelande omdirigeras från brevlådan Skickat.

Föräldrakontroll

• Förbättrar överrensstämmelsen med föräldrakontroller och programbegränsningar.
  • Åtgärdar ett problem där tidsgränser inte fungerar korrekt tillsammans med helskärmsspel och snabbt användarbyte.

Skriva ut

• Åtgärdar ett problem som kan leda till att vissa skrivare från tredje part skriver ut från fel pappersmagasin.
  • Användarkonton för icke-administratörer kan nu lägga till och ta bort skrivare genom att aktivera föräldrakontrollen och välja "Får hantera skrivare".
  • Omfattar andra förbättringar av stabilitet och tillförlitlighet för skrivare.