MacBook Air (slutet av 2008 och mitten av 2009) med Solid State Drive: Meddelande om filsökväg vid installation av Microsoft Windows XP.

När du har formaterat en Boot Camp-partition och kopierat Microsoft Windows XP-filer från DVD-skivan till SSD-enheten, i en MacBook Air från mitten av 2009 eller slutet av 2008, kanske det visas ett meddelande om en saknad ASMS-fil.

Installationsprogrammet kanske avbryts och ett meddelande av följande typ kanske visas:

• ”Det går inte att hitta asms-filen. Kan inte fortsätta.”
  • ”ASMS-filen på CD-skivan för Windows XP Professional Service Pack 2 CD behövs.”

Så här löser du problemet:

1. Ta inte bort Windows-DVD:n från den externa USB-enheten.
  2. Stäng av MacBook Air genom att hålla ned strömknappen.
  3. Starta datorn och håll sedan ned Alternativ-tangenten.
    Datorn startas och tre symboler visas: en hårddisksymbol med texten ”Macintosh HD”, en annan hårddisksymbol med texten ”Windows” och en DVD-symbol med texten ”Windows”.
  4. Markera den hårddisksymbol som har texten ”Windows”, och klicka sedan på pilen under symbolen.

Windows startas om och installationen fortsätter.