iPhoto för Mac: Felsöka beställningar av trycksaker och projekt från Apple

Följ de här anvisningarna när du behöver felsöka Apples utskriftstjänster.

Visa allt | Dölj allt

Före filöverföringen: Grundläggande felsökning

Kan du öppna www.apple.com?

Nej, det går inte att ansluta till www.apple.com.

Kontakta din internetleverantör och be om hjälp med att felsöka din internetanslutning.

Ja, det går bra.

Använder du iPhoto 7.1.5 eller tidigare?

Ja, jag använder iPhoto 7.1.5 eller tidigare.

Apple erbjuder inte längre support för beställningar av trycksaker med version 7.1.5 eller tidigare. Gå till Mac App Store och uppgradera till iPhoto '09 eller senare.

Nej, jag använder inte iPhoto 7.1.5 eller tidigare.

Har du ett Apple-ID?

Nej, jag har inget Apple-ID.

Du måste ha ett Apple-ID om du vill kunna köpa trycksaker i iPhoto. Du kan skapa ett Apple-ID med iPhoto eller genom att besöka https://appleid.apple.com/se.

Ja, jag har ett Apple-ID.

Har expressutcheckning aktiverats?

Nej, expressutcheckning har inte aktiverats.

Du måste aktivera expressutcheckning om du vill kunna köpa trycksaker via iPhoto.

1. Gå till Apple Online Store.
  2. Klicka på menyn Konto och välj Visa konto.
  3. Under Kontoinställningar klickar du på Uppdatera inställningar för expressutcheckning.
  4. Logga in om det behövs.
  5. Klicka på Aktivera expressutcheckning.

Ja, 1expressutcheckning har aktiverats.

Fortsätt med anvisningarna i nästa avsnitt.

Före filöverföringen: Felsökning av iPhoto-appen eller kontot

Försöker du beställa en bok?

Ja, jag håller på att beställa en bok.

Visas varningsmeddelandet ”Din bok verkar innehålla bildramar som inte innehåller bilder på en eller flera sidor. Du måste ändra layouten på de sidorna eller placera in bilder i de ramarna innan du kan köpa den här boken.”?

Ja, det varningsmeddelandet visas.

Om du har valt alternativet för fotobakgrund för en sida men inte har lagt till något foto som bakgrund, visas en varning om att du har en bildram som saknar bild. Du kan antingen lägga till en bild som bakgrund för sidan eller ändra bakgrunden i sidlayouten till helvit eller någon annan färg.

Nej, det varningsmeddelandet visas inte.

Fortsätt till ”No, jag försöker beställa en annan produkt” nedan.

No, jag försöker beställa en annan produkt.

Visas varningsmeddelandet ”Din kontoinformation har ändrats. Kontrollera dina betalningsuppgifter och godkänn att de används.”?

Ja, det varningsmeddelandet visas.

Fortsätt till faktureringssidan på kontopanelen och ange din säkerhetskod och fakturaadress igen, exakt som den är angiven på kontoutdraget för ditt betalkort. Klicka på Spara. Löser detta ditt problem?

Obs (endast kunder i USA)! När du anger adressen igen kan det hända att du måste använda ett femsiffrigt postnummer i stället för formatet Zip+4.

Ja, det löste problemet.

Det här problemet inträffar ibland när du gör en beställning i iPhoto och sedan fortsätter till iTunes eller Apple Store och ändrar faktureringsadressen eller betalkortsuppgifterna.

Nej, det hjälpte inte att jag ändrade betalningsuppgifterna.

iPhoto '09: Uppdatera din nyckelring.

iPhoto '11 och senare: Ta bort cookies i Safari.  Obs! Detta kan påverka cookies även i andra program.

Nej, det varningsmeddelandet visas inte.

Visas meddelandet ”Ett oväntat fel har inträffat. Försök igen senare"?

Ja, det meddelandet visas.

Prova att uppge dina betalkortsuppgifter och din faktureringsadress igen i Apple Online Store, exakt som den visas på kontoutdraget för ditt betalkort.

1. Gå till Apple Online Store.
  2. Klicka på Visa konto på menyn Konto.
  3. Klicka på Ändra din förvalda leverans- eller faktureringsinformation” under Kontoinställningar.
  4. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord, om det behövs.
  5. Klicka på Redigera bredvid Betalningsinformation.
  6. Ange all information precis så som den är angiven på kontoutdraget för ditt betalkort och klicka på Spara.

Nej, det meddelandet visas inte.

Under överföringen: Överföringsbaserad felsökning

Lyckades du överföra dina filer till Apples servrar med iPhoto, och fick du ett beställningsnummer?

Nej, jag fick inget beställningsnummer.

1. Kontrollera att du använder iPhoto '09 eller senare. Det går inte längre att beställa trycksaker i tidigare versioner av iPhoto.
  2. Om du har en aktiverad brandvägg eller programvara för nätverkssäkerhet, kontrollerar du att programvaran tillåter att iPhoto använder portarna 80 och 443, eller också provar du att inaktivera programvaran tillfälligt.
  3. Vissa antivirusprogram och program för systemrengöring, som MacKeeper, kan störa funktionen för beställningar i iPhoto. Kontrollera att dessa appar är inaktiverade.
  4. Kontrollera att du har tillräckligt hög bandbredd för att kunna slutföra beställningen. iPhoto kräver ungefär 1,5 Mbit/s om du vill undvika att beställningen avbryts på grund av att det tar för lång tid. Det finns många webbplatser där du kan testa din bandbredd utan kostnad.
  5. Endast iPhoto ’09: Om inga av dessa anvisningar löser dina problem, kan du behöva återställa din NetServices-nyckelring. Närmare anvisningar finns i slutet iPhoto: Problem med att beställa en bok, ett kort eller en kalender.

Felsökning vid problem med Apple-ID

1. Besök https://appleid.apple.com/se/ och välj språk och land. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  2. Klicka på Adressbok till vänster. Om det visas tomma adresser under Leveransadresser, gör du den riktiga adressen till standardval och tar bort de tomma adresserna.
  3. Klicka på Telefonnummer till vänster. Ta bort alla telefonnummer och spara ändringarna. När du gör en beställning i iPhoto nästa gång kopieras ditt telefonnummer från iPhoto till Mitt Apple-ID.
  4. Klicka på inställningarna för Apple-ID, e-post, prenumerationer och kontakter och gör eventuella ändringar. Spara ändringarna.
  5. Öppna iPhoto.
  6. Markera ett foto och välj Beställ papperskopior på menyn Dela.
  7. Klicka på Kontoinformation och logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Om det inte går att logga in, kan du prova att ändra lösenordet med hjälp av anvisningarna i steg 1 ovan. Gå tillbaka till steg 6 och försök igen.
  8. Klicka på Redigera leverans och välj Lägg till ny adress från menyn.
  9. Lägg till önskad adress och skapa en etikett för den (till exempel Hem). Välj ”Gör den här adressen till min standardadress” och klicka på OK.
  10. Radera eventuella andra adresser genom att markera dem och klicka på Ta bort den här adressen. Nu bör du bara ha kvar ditt standardval av hemadress.

Mer information om Apples utskriftstjänster, bland annat om kostnader och hur du annullerar en beställning, finns i Trycksaker från Apple.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.