eMac: Externa portar och kontakter

Det här dokumentet handlar om de externa portarna och kontakterna på eMac-datorn.

Figur 1 Externa portar och kontakter på eMac-datorn

Anm: Alla portar och kontakter som nämns i dokumentet finns på I/O-panelen på datorns högra sida.

Hörlurar

Miniuttag för hörlurar (hörlurar ingår ej).

Uttaget för hörlurar ger tillräckligt med ström för ett par hörlurar med låg impedans. Hörlurarnas impedans bör inte vara lägre än den rekommenderade på 32 ohm. Hörlurar med lägre impedans kan användas, men ljudkvaliteten blir då sämre.

Ljudingång

Analog ljudingång, upp till 16-bitars stereoljud och 44,1 kHz samplingsfrekvens.

Den externa ljudingången är ett 3,5 millimeters miniuttag. Ljudingången hanterar linjenivå-stereosignaler. Det går också att ansluta en
adapter för en RCA-kabel till miniuttaget om du vill ansluta en stereoutrustning till datorn.

USB

Totalt fem USB 1.1-portar: tre på datorn (uppdelade på två styrenheter på 12 Mbit/s); två på tangentbordet. Tangentbordet har också en USB-hubb.

USB-portarna har USB-kontakter av typ A, som har fyra stift vardera.

USB-portarna hanterar dataöverföringar i både låga och höga hastigheter, på 1,5 respektive 12 Mbit/s. Höga hastigheter kräver skärmade kablar.

FireWire

Två 400 Mbit/s FireWire-portar (IEEE 1394) (faktisk hastighet varierar); 8 W delat.

När datorn är på ger strömstiftet maximalt 24 V (ingen belastning) och upp till 8 W total effekt (uppdelat på bägge kontakterna). När datorn är i viloläge eller avstängd är värdet 0 V.

eMac-datorn har stöd för hårddiskläge.

Modem

Inbyggt 56 K V.90-modem. Den faktiska modemhastigheten är lägre. Hastigheten varierar beroende på anslutningshastighet och andra faktorer.

Anm: Den CD-ROM-konfigurerade eMac-datorn har inte något inbyggt modem.

Modemets telefonjack är en RJ-11-kontakt på I/O-panelen.

Modemet har följande funktioner:

· Bithastighet för modemet på upp till 56 kbit/s (hanterar modemstandarderna V.90 och K56flex)
    · Bithastighet för grupp 3-fax på upp till 14,4 kbit/s
    · Systemet ser modemet som en serieport som svarar på vanliga AT-kommandon. Modemet har analogt ljud ut för
    · övervakning av modemanslutningen.

10/100 Base-T Ethernet

eMac har en inbyggd 10/100 Mbit/s Ethernet-port. eMac-datorn kan anslutas till en Ethernetkabel från en hubb, switch eller router, eller till en annan Macintosh-dator med hjälp av en anslutningskabel. Den anslutna enheten kan vara en 10Base-T- eller en 100Base-TX-enhet; porten upptäcker automatiskt vilken typ av enhet som är ansluten.

Videoutgång

Mini-VGA-utgång (kräver VGA-bildskärmsadapter). Mini-VGA-utgången har bara stöd för skärmbildsdubblering. Den externa enheten visar en bild som är identisk med den som visas på den inbyggda bildskärmen.

Den externa bildskärmen kan endast visa de bildskärmsupplösningar som den inbyggda bildskärmen hanterar.

Det finns fem möjliga bildskärmsupplösningar:

· 640 x 480 bildpunkter vid 138 Hz
    · 800 x 600 bildpunkter vid 112 Hz
    · 1024 x 768 bildpunkter vid 89 Hz
    · 1152 x 864 bildpunkter vid 80 Hz
    · 1280 x 960 bildpunkter vid 72 Hz

Strömbrytare

Knappen används för att starta och stänga av datorn, eller återställa den.