iMac (direktmatad): Mata ut en CD-skiva

iMac (direktmatad) har en direktmatad CD-ROM-enhet precis som en bilstereo-CD-spelare. Hur gör jag för att mata ut en skiva i nödfall eller när datorn startar? Jag kan inte hitta någon manuell utmatningsknapp av den typ som fanns på tidigare CD-ROM-enheter.

CD-utmatningsmekanismen på iMac är elektrisk istället för mekanisk. Om du vill mata ut en startbar CD-ROM-skiva när datorn startar behöver du bara hålla musknappen nertryckt tills skivan matas ut. Om CD-skivan inte är startbar väntar du tills iMac-datorn har startat och drar CD-symbolen till papperskorgen.

Om CD-skivan ändå inte matas ut finns det en utmatningsknapp som kan aktiveras med ett litet, trubbigt föremål, t.ex. ett gem. Knappen finns till höger om CD-facket, som framgår av figur 1. Datorn måste vara på för att du ska kunna mata ut skivan på det här sättet.

Figur 1. Manuell utmatningstangent

När du matar ut en skiva kommer halva skivan att sticka ut ur facket så att du enkelt och säkert kan ta ut den ur enheten.

Viktigt: Efter att du har matat ut CD-skivan med den manuella utmatningstangenten, måste du starta om iMac-datorn för att CD-ROM-enheten ska fungera igen.

Anm: Eftersom CD-ROM-enheten är direktmatad kan du bara använda runda CD-skivor av standardstorlek (120 mm eller 4,7 tum). Mekanismen kan inte hantera mindre skivor eller skivor som inte är runda. Både skivorna och enheten kan skadas.

58641 Macintosh: Verwendung nicht standardmäßiger Speichermedien in CD-ROM- oder DVD-ROM-Laufwerken