Mac OS X: Utföra åtgärder med hjälp av tangentbordet

Om du startar funktionen Tangentbordstjänster kan du utföra många åtgärder på datorn med hjälp av tangentbordet.

Det är praktiskt om du vill arbeta på ett annat sätt eller har något handikapp.

Med hjälp av tangentbordet kan du markera symboler i Dock och knappar i verktygsfältet i Finder. I vissa program i Mac OS X kan du välja menykommandon eller alternativ i fönster, dialogrutor och paletter.

Öppna Systeminställningar, klicka på Tangentbord och sedan på fliken Tangentbordstjänster.

Om du startar musknappsfunktionen kan du flytta muspekaren med hjälp av det numeriska tangentbordet.

Det här dokumentet innehåller information från Hjälpcenter, d.v.s. det hjälpsystem som medföljer datorn.