LCD-bildskärmar: Så här avaktiverar du touchbrytaren

Du kan avaktivera den touchbrytare som används för att stänga av Apple LCD-skärmar, om du vill undvika att skärmen stängs av eller startas av misstag.

Metoden kan användas för följande bildskärmar:

• Apple Studio Display 15
  • Apple Studio Display 17 (LCD)
  • Apple Cinema HD Display
  • Apple Cinema Display (20 tum)

Mac OS X

1. Tryck ned kommando- och skifttangenterna samtidigt, och håll ned dem medan du utför steg 2.
    2. Tryck på knappen till vänster på bildskärmen för att öppna rutan Bildskärmar i Systeminställningar. (Du kan också öppna Systeminställningar via Apple-menyn, och sedan välja alternativet Bildskärmar medan du håller ned kommando- och skifttangenterna.)
    3. Släpp kommando- och skifttangenterna.
    4. Klicka på fliken Alternativ när rutan Bildskärmar är öppen i systeminställningarna.
    5. Markera eller avmarkera kryssrutan för aktivering av bezel-knapp, för att aktivera eller avaktivera touchbrytarfunktionen.
    6. Stäng systeminställningarna.

Mac OS 9

1. Tryck ned kommando- och skifttangenterna, och håll ned dem medan du utför steg 2.
    2. Tryck på knappen till vänster på bildskärmen för att öppna kontrollvyn. (Du kan också öppna kontrollvyn via Apple-menyn medan du håller ned kommando- och skifttangenterna.)
    3. Släpp kommando- och skifttangenterna.
    4. Klicka på Inställningar när kontrollvyn är öppen.
    5. Markera eller avmarkera kryssrutan för aktiverad bezel-knapp, för att aktivera eller avaktivera touchbrytarfunktionen.
    6. Stäng kontrollvyn.